Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk 2018

Het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS) werd dit jaar in Amersfoort gehouden en had als thema "Stadskriebels!" De LVMB-thematafel 'Stedelijk Verkeersmanagement' (waarin TrafficQuest participeert) kon dit congres natuurlijk niet voorbij laten gaan en was dan ook aanwezig met twee papers: een paper over de gehouden inventarisatie van evaluaties van stedelijk verkeersmanagement en een paper over de ontwikkeling zijnde multimodale netwerkvisie. Meer informatie over het congres zelf is te vinden op de website.

Nationaal verkeerskundecongres 2018

Het 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch was dit keer de locatie voor het Nationaal verkeerskundecongres 2018. TrafficQuest had een paper ingediend over de bijdrage van verkeersmanagement aan de verkeersveiligheid. Dit paper was een van de 17 geselecteerde om in een sessie te worden gepresenteerd. De sessie zelf was druk bezocht en leverde een goede discussie op over hetgeen gepresenteerd werd en over de vraag hoe we kunnen bijdragen aan een grotere verkeersveiligheid. De overige papers zijn te vinden op de website van het congres.

Paper over automatisch rijden in gemengd verkeer wint prijs!

Op vrijdag 16 december 2016 presenteerde Simeon Calvert de paper “Considering knowledge gaps for automated driving in conventional traffic”, tijdens de Fourth International Conference on Advances in Civil, Structural and Environmental Engineering - ACSEE 2016 in Rome. Het paper beschrijft welke problemen er kunnen optreden indien in meer of mindere mate geautomatiseerde voertuigen aan het verkeer gaan deelnemen en welk onderzoek nog nodig. Het werd hieraan is mede vanuit TrafficQuest geïnitieerd is. Ook is er vanuit TrafficQuest aan het paper meegeschreven. Heel leuk dat het onderzoek gewaardeerd werd en dat de paper beloond werd met de ‘best paper award’!

Nationaal Verkeerskundecongres 2016

Tijdens het Nationaal Verkeerskundecongres 2016 waren ruim 400 verkeerskundigen en andere mobiliteitsexperts aanwezig om te luisteren naar presentaties en te praten over o.a. stedelijke mobiliteit, wegontwerp en big data. TrafficQuest had dit jaar 2 bijdragen. Een discussiepaper over eisen die vanuit de wegbeheerders gesteld kunnen worden aan C-ITS applicaties die nu overal in ontwikkeling zijn en een paper over het nieuwe regelen, waarbij het gaat om het uitwisselen van informatie tussen VRI's en de weggebruikers. In de sessie de aanwezigen konden stemmen over de stellingen die werden voorgelegd en aan de hand van de uitkomsten werd de discussie gevoerd. Een leuke vorm, die goed werkte!

Wie is online

We hebben 6 gasten online

TrafficQuestion?