Rijsimulator met VR-bril getest

rijsimulator

Op 18 juli 2015 is bij Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL) in Rijswijk de rijsimulator, die in opdracht van WVL en CIV wordt ontwikkeld, getest. Het visualisatiebedrijf XKP uit Rotterdam heeft hiervoor een speciale computer ontwikkeld en een Virtual Reality bril met een hoge resolutie aangeschaft. Doel van de simulator is om verkeersmaatregelen, nieuwe bewegwijzering of wegen die nog niet aangelegd zijn door proefpersonen te laten testen op human factors. De opmerkingen die hieruit komen, kunnen dan tot verbeteringen in ontwerp of anderzins leiden.

Lees meer...

Seminar Afscheid Frans op de Beek

Op 22 juni 2016 nam Frans op de Beek met een seminar, getiteld "The Impact of Connected, Cooperative and Automated Driving on Traffic Management", en aansluitende receptie in Rotterdam afscheid van ruim 200 vakgenoten en naaste collega's. Frans blikte tijdens het seminar terug op zijn carrière bij Philips, DHV, TNO en Rijkswaterstaat en gaf de aanwezigen zijn inspirerende visie mee op de toekomst van verkeersmanagement. "De ontwikkelingen rond connected en automated driving zijn in een stroomversnelling gekomen".

Lees meer...

CIVITAS studiereis naar de ‘Silicon Valley’ van Europa!

NachtverkeerOp 30 en 31 mei organiseert CIVITAS een korte studiereis over stedelijke ITS en verkeersmanagement. De bestemming is Helmond en omgeving, waar vele innovaties te zien zijn. Op het programma staan onder andere een bezoek aan de Weg van de Toekomst, het Van Gogh-Roosegaarde fietspad, de Innovatiecentrale en het Kruispunt van de Toekomst. Deze studiereis is interessant voor mensen werkzaam in en voor steden. Meer informatie is te vinden op de CIVITAS website: http://civitas.eu/content/study-tour-urban-its-helmond-netherlands.

Eerste regiobijeenkomst over stedelijk verkeersmanagmeent

Stedelijk_verkeer_01Vrijdag 1 april 2016 werd in de Innovatiecentrale in Helmond de eerste van in totaal drie regionale bijeenkomsten gehouden over stedelijk verkeersmanagment. De bijeenkomsten worden georganiseerd door Platform WOW, CROW, TrafficQuest en LVMB. Het doel is om kennis en expertise op het gebied van Stedelijk Verkeersmanagement te bundelen, gezamenlijk projecten en onderzoek uit te voeren, afspraken te maken over landelijke uniformiteit en de effectiviteit van Stedelijk Verkeersmanagement zichtbaar te maken bij bestuurders en beslissers. Meer informatie over deze bijeenkomst is vinden op de website van het Platform WOW.

Lees meer...

Wie is online

We hebben 7 gasten online

TrafficQuestion?