In memoriam Ben Immers

Maandag 11 november jl. is Ben Immers overleden. Ben was vanaf het begin betrokken bij TrafficQuest en was met zijn aanstekelijke enthousiasme de drijvende kracht achter veel onderzoeken die TrafficQuest heeft uitgevoerd. Hij wees ook altijd nieuwe onderzoeksrichtingen aan en ging daarin ook voorop. Onvergetelijk zijn de twee studiereizen die we onder leiding van Ben gemaakt hebben. Hij bereidde deze nauwkeurig voor en al was het programma vol, toch was er altijd tijd voor een gezellig etentje, met bijbehorend wijntje. Ook de contacten met zijn groep in Leuven, waar hij nog een tijd hoogleraar was, waren altijd nuttig. Voor TrafficQuest is hij van grote waarde geweest. Ook na het stoppen van TrafficQuest hielden we contact, via een jaarlijks etentje waarbij Ben altijd vol zat met verhalen en ideeën. Als TrafficQuest collega’s gaan we zijn inbreng en humor missen.

 

ben_immers_2

Rijsimulator met VR-bril getest

rijsimulator

Op 18 juli 2015 is bij Rijkswaterstaat Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL) in Rijswijk de rijsimulator, die in opdracht van WVL en CIV wordt ontwikkeld, getest. Het visualisatiebedrijf XKP uit Rotterdam heeft hiervoor een speciale computer ontwikkeld en een Virtual Reality bril met een hoge resolutie aangeschaft. Doel van de simulator is om verkeersmaatregelen, nieuwe bewegwijzering of wegen die nog niet aangelegd zijn door proefpersonen te laten testen op human factors. De opmerkingen die hieruit komen, kunnen dan tot verbeteringen in ontwerp of anderzins leiden.

Lees meer...

Seminar Afscheid Frans op de Beek

Op 22 juni 2016 nam Frans op de Beek met een seminar, getiteld "The Impact of Connected, Cooperative and Automated Driving on Traffic Management", en aansluitende receptie in Rotterdam afscheid van ruim 200 vakgenoten en naaste collega's. Frans blikte tijdens het seminar terug op zijn carrière bij Philips, DHV, TNO en Rijkswaterstaat en gaf de aanwezigen zijn inspirerende visie mee op de toekomst van verkeersmanagement. "De ontwikkelingen rond connected en automated driving zijn in een stroomversnelling gekomen".

Lees meer...

CIVITAS studiereis naar de ‘Silicon Valley’ van Europa!

NachtverkeerOp 30 en 31 mei organiseert CIVITAS een korte studiereis over stedelijke ITS en verkeersmanagement. De bestemming is Helmond en omgeving, waar vele innovaties te zien zijn. Op het programma staan onder andere een bezoek aan de Weg van de Toekomst, het Van Gogh-Roosegaarde fietspad, de Innovatiecentrale en het Kruispunt van de Toekomst. Deze studiereis is interessant voor mensen werkzaam in en voor steden. Meer informatie is te vinden op de CIVITAS website: http://civitas.eu/content/study-tour-urban-its-helmond-netherlands.

Wie is online

We hebben 19 gasten online

TrafficQuestion?